Αν σκέφτεστε τι να μαγειρέψετε, τρεις αγαπημένοι celebrities μοιράζονται τις δικές τους προτάσεις που σίγουρα θα κάνουν το τραπέζι σας πιο απολαυστικό!
Δούκισσα Νομικού: Οι φώτο με μαγιό από τις διακοπές με την οικογένειά της είναι το κάτι άλλο
Οι νηστίσιμες γεύσεις της Αλικάκη
Η Μυρτώ Αλικάκη δεν είναι μόνο εξαιρετική ηθοποιός, αλλά και λάτρης της κουζίνας! Συχνά μοιράζεται στο Instagram εύκολες και γευστικές νηστίσιμες συνταγές, που αποδεικνύουν ότι η νηστεία δεν σημαίνει βαρετό φαγητό.
-
Οσπριάδα με πορτοκάλι
-
Αρακά με πατάτες και γαρίδες
-
Πένες με θαλασσινά
-
Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα
-
Μπριάμ
-
Σαλάτα με παντζάρια και μαυρομάτικα
Δείτε στην παρακάτω gallery την εκτέλεση των συνταγών βήμα προς βήμα:

Photo 1/6
Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσαΑπό τις αγαπημένες μου μακαρονάδες και τόσο απλή… τσιγαρίζετε λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο σε ελαιόλαδο και μετά προσθέτετε δυο κουταλιές πελτέ ντομάτας , ελάχιστο νερό , νιφάδες κόκκινου πιπεριού , ένα ζελέ ζωμού κότας (είναι πιο ωραίο από τον κύβο) λίγο αλάτι, ρίγανη ! Βράζετε τις πένες και αφού τις σουρώσετε τις ρίχνετε μέσα στην πηχτή σάλτσα και ανακατεύετε καλά ! Έτοιμο…

Photo 2/6
Πένες με θαλασσινά Τσιγαρίζετε σε λίγο λάδι δύο κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, και μία σκελίδα σκόρδο. Ρίχνετε τα θαλασσινά, γαρίδες, μύδια, και ότι άλλο θέλετε, αφού πρώτα τα έχετε ξεπαγώσει. Μετά προσθέτετε δύο κουταλιές πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι ,παπρικα ,Και ένα ποτήρι λευκό κρασί. Το αφήνετε να σιγοβράσει, για περίπου ένα τέταρτο, και στο τέλος ριχνετε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βράζετε τις πέννες ξεχωριστά, της ρίχνετε μέσα, και ανακατεύετε.

Photo 3/6
Αρακάς με πατάτες και γαρίδες κοκκινιστός ! Τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο σε μία κουταλιά βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε ένα πακέτο κατεψυγμένο αρακά, τρεις πατάτες κομμένες σε κομμάτια, και μία μικρή συσκευασία χυμό ντομάτας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και ένα ποτήρι ζεστό νερό . Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ένα κύβο λαχανικών ! Όταν δούμε ότι οι πατάτες έχουν μαλακώσει, προσθέτουμε και τις γαρίδες. Τις αφήνουμε για περίπου ένα τέταρτο και το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Photo 4/6
Οσπριάδα με πορτοκάλι Θα χρειαστείτε μισό πακέτο μείγμα οσπρίων . Βάζετε από το βράδυ τα όσπρια σε νερό να μουλιάσουν. Χρειάζονται τουλάχιστον 6 h. Όταν έρθει η ώρα να τα μαγειρέψετε, τα σουρώνετε, και τα βάζετε να βράσουν με καινούργιο νερό. Μετά από περίπου 40 λεπτά, προσθέτετε, Ένα πράσο κομμένο, μία σκελίδα σκόρδο, έναν ζωμό Κνορ σε μορφή ζελέ, λίγο κύμινο, λίγο carry, αλάτι, Μπούκοβο, ελαιόλαδο, και τον χυμό ενός πορτοκαλιού. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε, όπως εγώ έκανα, Και ένα μικρό φλιτζάνι φαγόπυρο. Το αφήνετε να βράσει για τουλάχιστον μισή ώρα ακόμα, η μέχρι να είστε σίγουροι ότι τα πιο μεγάλα όσπρια έχουν μαλακώσει

Photo 5/6
Σαλατα με παντζάρι και μαυρομάτικα, κρεμμυδάκι φρέσκο και μαϊντανό , μπαλσαμικο κι ελαιόλαδο.

Photo 6/6
Μπριάμ Ένα εύκολο μπριάμ με πατάτες ,μελιτζάνες, κολοκύθια, και κρεμμύδι . Όλα μαζί στη γάστρα , χυμός ντομάτας , λαδακι, ρίγανη , αλάτια , πιπέρια , τα ανακατεύουμε να πάει παντού το λάδι και χωρίς νερό στο φούρνο για μιάμιση ώρα ! Τέλειο να το φάτε με γιαούρτι και κρίθινο παξιμάδι !
ΔΕΣ ΤΗ GALLERY – 6 PHOTOS
Το τσουρέκι της Δέσποινας Βανδή
Η Δέσποινα Βανδή δεν είναι απλώς μια αγαπημένη τραγουδίστρια, αλλά και μαμά που αγαπά τις παραδόσεις. Κάθε χρόνο, λίγο πριν το Πάσχα, βάζει την ποδιά της και φτιάχνει τα διάσημα τσουρέκια της, ακολουθώντας τη συνταγή της μαμάς της. Φυσικά, δεν ξεχνά να μοιραστεί τη διαδικασία στα social media, με τους ακόλουθούς της να ανυπομονούν να τη δοκιμάσουν!

Υλικά
6 αυγά
180 γρ.μαγια
2 1/2 κιλά αλευρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλ χλιαρό νερο
300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
750 ζάχαρη
600 γρ γάλα
1 φακελάκι μαχλέπι
1 φακελάκι κακουλε
5-6 κομματάκια μαστίχας
1/2 κγ αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση
“Ετοιμάζουμε το προζύμι. Νερό, μαγιά και 1/2 κιλό αλεύρι!
Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά!
Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω!
Λιώνω του βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη.Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω!Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό!Έτσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη!
Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση.Πάνω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλε και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδι και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη!
Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι!Τρελαίνομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές!
Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γάλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλώντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται!
Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε!Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!?
Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια! Θα δείτε στο τέλος πόσο ωραίο γίνεται! Σα μωρό!
Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος! Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα!?
Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα!
Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο!
Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω!
Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25′ -έχετε προθερμάνει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς! Αναλόγως βέβαια πάντα με το φούρνο σας!
Καλή επιτυχία!
Καλό Πάσχα!” είχε γράψει η Δέσποινα Βανδή και αυτή είναι η συνταγή της για τέλεια τσουρέκια!
Τα κουλουράκια του Λευτέρη Σουλτάτου
Ο Λευτέρης Σουλτάτος είναι ο chef της οικογένειας, φροντίζοντας να ετοιμάζει τα πιο νόστιμα φαγητά! Αυτή τη φορά, αποκάλυψε τη δική του συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια, που είναι εύκολα, αφράτα και μοσχομυριστά.
Δείτε παρακάτω gallery τη συνταγή:




Διαβάστε επίσης:
Καλομοίρα: Σπάνια φωτό με την κούκλα πεθερά της και το δημόσιο σ’ αγαπώ
Άντζελα Γκερέκου: Αυτή είναι η μητέρα της και δεν της μοιάζει καθόλου
Άντζελα Γκερέκου: Εντυπωσιακή στη νέα – κομψή εμφάνιση με την κόρη της, Μαρία Βοσκοπούλου
Πηγή Άρθου
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.